Just nu sitter jag och skriver ett tal om våld och icke-våld. Jag ska förmedla min syn på detta och just nu är det lite blurrigt. Till självförsvar tycker jag att våld är mer effektivt. Om någon överfaller dig kan du inte söka konfliktens mitt och resonera utifrån det, utan det bästa är att få in ett bra slag och fly eller ringa polisen.

Men ser vi det långsiktigt så bidrar ickevåld till mer positivt än vad man tror. Ickevåld är oftast mer än bara avståndstagande från våld. Då handlar det om aktiva metoder för att i direkta situationer motverka våld men också tankar kring hur man skapar en värld fri från våld.

Håller på att söka mer fakta om detta för att måla upp en bättre bild av mina argument. Vill gärna veta vad ni där  ute tänker.


Vad tycker ni? Finns det tillfälle då det är moraliskt försvarbart att bruka våld? Vilket är mest effektivt?

 

Peace



Kommentarer
hannasblogg
http://hannahirvasoja.blogg.se/

hehe okej =) dom är assnygga dom med! :)

bra att det finns både höga och låga nu till vintern =)

Lillo
http://coolrule.blogg.se/

sv: tack så jätte mycket! <3

therése
http://theresesordal.blogg.se/

aah det hade vi verkligen! (:

N
http://illuminees.wordpress.com

Självförsvar är självklart. Man ska försöka göra så mycket motstånd som möjligt för att det oftast gör det lättare för polisen och hitta brottslingen. Bit av näsan på jäveln! Men annat våld... Jag skulle ha sagt att våld alltid kommer att existera för bara några år sedan och att det egentligen inte spelar någon roll. Men jag menar stureby-mordet, fittja-mordet och mordet på Riccardo.. Vi åker mot sämre dagar.



Peace please!


Ditt namn:
Kom ihåg mig?
E-mail: (publiceras ej)

Webbadress:


Trackback